Co dodatkowo wymienić przy sprzęgle

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojtek113
    Classic
    • 2008
    • 11

bede 8)
    wojtek113
  • subzero
    Classic
    • 2007
    • 23

Witam,planuje zmiane kompletu sprzegla i kola dwumasowego. Większość potrzebnych informacji odnośnie tego ,uzyskalem tutaj na forum,za co jestem bardzo wdzięczny. Chce kupić już wsyzstkie części wiec moje pytanie brzmi : co należałoby zmienić (tak zapobiegawczo)podczas zmiany kompl.sprzegła i koła dwumasowego??. Jakieś uszczelki, simeringi, czy może coś innego, bo nie chaciałbym aby się okazało że nie zmieniłem czegos i znów trzeba do mechanika.
    Z gory dzieki za pomoc
    Pozdrawiam

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Nie wiem czy lozysko wyciskowe jest w komplecie czy jest oddzielnie warto sie dowiedziec, bo te lozyska to raz sa dobre, a raz padaja w polowie zycia tarczy
      Spritmonitor.de

Komentarz

• daneczek76
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 3642
        • Toyota

Zamieszczone przez subzero
        akieś uszczelki, simeringi, czy może coś innego,
        dokładnie tak sprawdzić od strony silnika i skrzyni simeringi w jakim są stanie żeby potem nie mieć problemów bo ja kiedyś wymieniłem w skrzyni simering bo ciek i sie ślizgało sprzegłoa a w silniku nie wymieniłem za 4000 tysie znów skrzynie sciągałem. Ale jak wsio jest ok to nie ruszaj .
        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• subzero
          Classic
          • 2007
          • 23

acha, daneczek76 , mówisz zeby nie zmianiac simeringow jesli nie puszczaja oleju, tylko zstawic takie jakie są, tak ??W sumie po co wychodzic przed szereg .
          Dzieki za porade!

Komentarz

• daneczek76
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 3642
            • Toyota

puszczaja oleju, tylko zstawic takie jakie są, tak ??W sumie po co wychodzic przed szereg .
            jaki masz przebieg samochodu też jest ważne , jak wygladają te simeringi taż musisz sprawdzić naocznie no i zastanowić się czy warto. Z tego co pamiętam cena simeringów zwrotna niebyła a i wymana też skąplikowana nie jest także wyciagni średną i zastanów się Mechanik mysle że też jakieś doświadczenie ma i może też podpowie choć dlaniego to kasa jak drugi raz skrzynie wycinie.

[ Dodano: Czw 28 Cze, 07 09:09 ]
            Rozmawiałem przedchwilą z mechanikiem zaufanym i mówił mi że jak nie leci ne ruszać zostawić i że niema regóły przy jakim przebiegu. Także wniosek nie leci nie dotykać.

Komentarz

• subzero
              Classic
              • 2007
              • 23

przebieg 223 tyś ,ale skoro mowisz zeby nie ruszac, to powiem mechanikowi, ze jak nie cieknie i jest OK, zeby nie ruszal,bo jeszcze cos spierdzieli i wtedy zacznei sie lać dopiero
              Thx

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

o powiem mechanikowi, ze jak nie cieknie i jest OK, zeby nie ruszal,bo jeszcze cos spierdzieli i wtedy zacznei sie lać dopiero
                co fabryka zrobiła niech sobie siedzi. Nie cieknie nie ruszamy i zapominamy Ja mam prawie 300 tyś i jest ok.

Komentarz

Pracuję...